Zviedrijas policija piektdien turpināja ārlietu ministres Annas Lindas slepkavas meklēšanu, taču pagaidām nav personas, uz kuru kristu nopietnas aizdomas.
Policijas pārstāvis Matss Nīlens Zviedrijas radio sacīja, ka policija no sabiedrības saņēmusi vērtīgas norādes, taču sīkāku informāciju neminēja. Viņš piebilda, ka vēl nav pabeigta slepkavībā izmantotā naža ekspertīze.

Izmeklētājs Leifs Jennekvists sacīja, ka veikalā izvietotās novērošanas kameras nav devušas izmantojamas fotogrāfijas, taču policija ir sašaurinājusi meklējamo personu loku. Policija nakts reidos koncentrēja uzmanību uz patvertnēm, kā arī citām vietām, kur tiekas psihiski nelīdzsvaroti cilvēki un narkomāni.

Viņš piebilda, ka aizdomās turamā persona, uz kuru policija vērš uzmanību, rīkojusies viena un tai ir viena vai vairākas sodāmības par vardarbību.

Iepriekš mediji ziņoja, ka Lindas slepkavības lietā tiek meklēts 32 gadus vecs vīrietis, taču šo personu var izslēgt, sacīja policijas amatpersona.

Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto uzbrucējs bijis aptuveni 1,8 metrus garš vīrietis armijas jakā un "izskatījies pēc zviedra".

Policija uzskata, ka šis uzbrukums nav bijis politisku motīvu vadīts.

Policija Lindas slepkavības atklāšanā iesaistījusi visus iespējamos resursus.

Tikmēr Zviedrijas slepenpolicijas "Saepo" vadītājs Kurts Malstrēms noraidīja aicinājumus atkāpties. Viņš sacīja intervijā laikrakstam "Dagens Nyheter", ka pirms tam ministrei nedraudēja nekādas konkrētas briesmas. Agrāk viņš atzina, ka viņa dienests pieļāvis "kļūdu", nepiešķirot Lindai miesassargu.

"Saepo" nosaka, kurus valsts galvenos politiķus apsargās miesassargi. Pašlaik diennakts apsardze ir tikai premjerministram Jēranam Personam un karaliskajai ģimenei.

Kā jau ziņots, trešdien kāds pagaidām vēl nenoskaidrots vīrietis lielveikalā Stokholmas centrā negaidīti uzbruka Zviedrijas ārlietu ministrei, sadurot viņu krūtīs, vēderā un rokās. Annas Lindas ievainojumi sākotnēji tika uzskatīti par dzīvību neapdraudošiem, taču ārstiem vairāk nekā 10 stundas pēc uzbrukuma nebija izdevies apturēt iekšējo asiņošanu no ievainojuma aknās un vairākiem lielajiem asinsvadiem vēderā. Ceturtdien no rīta Anna Linda slimnīcā nomira.

Persons nekavējoties izdeva rīkojumu par drošības pasākumu pastiprināšanu visiem valdības ministriem, karalim Karlam XV Gustavam, vadošajiem politiķiem un galvenajām valdības ēkām.

1986.gadā Zviedriju šokēja premjerministra Ūlofa Palmes noslepkavošana, kurš tika nošauts, kad kopā ar sievu atgriezās mājās no kino apmeklējuma. Viņa slepkava tā arī netika atrasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!