Foto: AFP/Scanpix

Nelegālo imigrantu sadursmēs ar policiju Francijas ostas pilsētā Kalē svētdienas naktī ievainoti 26 policisti.

Vardarbība izcēlās netālu no nelegālo imigrantu patvaļīgi ierīkotās nometnes, kas iesaukta par "Jaunajiem džungļiem" un kur mitinās aptuveni 6000 cilvēku.

Nekārtības sākās, kad aptuveni 200 imigranti svētdienas vakarā bloķēja šosejas, kas ved uz Lamanša tuneli.

Kad ieradās policija, imigranti sāka apmētāt likumsargus ar akmeņiem, bet tie savukārt atbildēja ar asaru gāzi. Miera atjaunošanai bija nepieciešamas vairākas stundas.

Sākotnēji tika ziņots, ka sadursmēs ievainoti 16 likumsargi, bet policijas arodbiedrības līderi ziņu aģentūrai "The Local" pirmdien atklāja, ka cietuši 26 policisti, bet neviens nav guvis dzīvībai bīstamus ievainojumus.

Viens no arodbiedrības līderiem "The Local" sacīja, ka tik vardarbīgas sadursmes izcēlušās pirmo reizi un pirmo reizi ir tik daudz ievainotu policistu.

Viņš piebilda, ka policisti ir nobažījušies, jo situācija var kļūt nekontrolējama, ja imigranti kādreiz nometnē sarīkotu dumpi.

Sadursmes starp policistiem un imigrantiem notiek regulāri, bet parasti tās ir daudz mērenākas.

"Problēma tā, ka nav iespējams prognozēt, kas tur notiks," viņš sacīja, norādot, ka nometnē mīt 6000 cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir miermīlīgi, tomēr, drošībai ap Lamanša tuneli pastiprinoties, imigranti kļūst arvien agresīvāki.

Lielākā daļa bēgļu un nelegālo imigrantu, kas atrodas Kalē, ieradušies no Austrumāfrikas un Tuvajiem Austrumiem un galu galā cer nokļūt Lielbritānijā.

Tikmēr Nantē, Francijas rietumos, sestdien nezināmi uzbrucēji iemeta divus Molotova kokteiļus ēkā, kur jau aptuveni gadu patvaļīgi mitinās 40 bēgļi, ziņoja mediji.

Bēgļi nav izsaukuši policiju, baidoties, ka tiks deportēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!