Polijas kreiso valdība izstrādājusi likumprojektu par viendzimuma personu kopdzīvi šajā valstī, kurā iedzīvotāju lielākā daļa ir katoļi, ceturtdien informēja Polijas valdība.
"Likumprojekts ir sagatavots," teica Demokrātiskās kreiso alianses pārstāve un parlamenta deputāte Joanna Sosnovska.

Likumprojektā, kura pamatā ir Francijas civilās solidaritātes pakta likums (PACS), teikts, ka cilvēka dzimumam nav nekādas nozīmes, ja runa ir par kopdzīvi, par Sosnovskas teikto ziņoja aģentūra PAP.

"Mums jāpielāgo sava likumdošana.. Eiropas Savienības [standartiem], kas par nelikumīgu atzīst citādas seksuālās orientācijas cilvēku diskrimināciju," uzsvēra Sosnovska.

"Tas būs pirmais solis pareizajā virzienā," jauno likumprojektu komentēja Polijas geju aktīvists Marcins Lakomskis. "Mums ir vajadzīgi šāda veida lēmumi, lai garantētu mūsu pamattiesības."

Aptuveni 90 procenti no Polijas iedzīvotājiem ir katoļi, kam, saskaņā ar katolicisma principiem, būtu jānosoda homoseksuālisms.

Polijas bīskapijas pārstāvis Ādams Šulcs nosodīja likumprojektu kā "uzbrukumu laulības un ģimenes institūtam".

"Mēs piekrītam, ka Polijai ir jāapspriež ne tikai Polijas integrācija ES, bet arī vērtības, kas tiks izmantotas Polijas nākotnes veidošanai pēc iespējamās iestāšanās [ES], un Polijas ieguldījumu tai," norādīja Šulcs.

Katoļu baznīcas pārstāvis uzsvēra, ka tas jādara, "nekopējot apkaunojošos paraugus, kas tiek popularizēti atsevišķās ES valstīs".

Likumprojekta autori uzskata, ka likumam par geju kopdzīvi būtu jāstājas spēkā tikai pēc tam, kad būs noticis 2003.gadā ieplānotais referendums par Polijas iestāšanos ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!