Polijā vietās, kur paredzēti Romas katoļu pāvesta Benedikta XVI apmeklējumi, aizklāti seksīgi reklāmas plakāti un aizliegts pārdot alkoholu.
Aizklāts uzmanību pievērsošs ārtelpās izvietots plakāts, kurā reklamēts pretcelulīta krēms, jo konservatīva organizācija paudusi kritiku, ka sievietes kailās pēcpuses un augšstilba attēls esot aizvainojošs.

Bulvāru preses pēdējās lappusēs ceturtdien nav publicētas tradicionālās puskailu modeļu fotogrāfijas, turklāt Varšavā bāri ir vai nu slēgti vai piedāvā tikai mazalkoholisku alu.

Kosmētikas kompānijas "L'Oreal Polska" direktors Pjērs Plasārs plakāta aizsegšanu izskaidroja, norādot, ka firma šādi pakļaujas prasībai paust cieņu pret ticīgajiem.

"Tajā pašā laikā mēs uzsveram, ka, mūsuprāt, šī reklāma nepārkāpj plaši pieņemtās sociālās normas," viņš piebilda.

Romas katoļu pāvests Benedikts XVI ceturtdien ieradās četru dienu vizītē Polijā, norādot, ka viņš vēloties iet sava priekšteča Jāņa Pāvila II pēdās.

Pāvests Polijas galvaspilsētā Varšavā pavadīja divas dienas. Piektdien viņš vadīja plaša mēroga brīvdabas dievkalpojumu Varšavas centrālajā Pilsudska laukumā, kur sapulcējās aptuvnei miljons ticīgo. Viņš plānoja apmeklēt arī svētceļojumu pilsētu Čenstohovu, Jāņa Pāvila II dzimto pilsētu Vadovici netālu no Krakovas, Krakovu un bijušo Osvencimas (Aušvicas) koncentrācijas nometni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!