Foto: AFP/Scanpix
Trešdien Varšavā avārijas nosēšanos "uz vēdera" paveikušais laineris "Boeing – 767" , starp citu, vedis arī par svētlaimīgo pasludinātā nelaiķa Romas katoļu baznīcas pāvesta Jāņa Pāvila II svētītas relikvijas, ceturtdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Par to Polijas katoliskajam telekanālam TRWAM pavēstījis, relikviju kurjers, redemptoristu ordeņa loceklis, mācītājs Petrs Hila. Viņš atzinis, ka avārijas nosēšanās laikā lūdzies uz svēto kārtu virzītajam poļu izcelsmes pāvestam par glābiņu.


"Es neapgalvošu, ka izglābāmies tikai pateicoties svētlaimīgajam Jānim Pāvilam II, taču es lūdzos par viņa aizgādību," klāstīja Hila.

Viņš piebildis, ka dažus mirkļus pirms nosēšanās arī svētījis visus pasažierus un lūdzis par viņu grēku atlaišanu.

"Nosēšanās notika diezgan līgani, lai gan pasažieri gaidīja spēcīgu triecienu, " pastāstīja mācītājs. Viņš pateicies apkalpei par profesionālo rīcību.

Kā ziņots, Polijas nacionālās aviokompānijas "LOT" lidmašīna ar 231 cilvēku uz klāja veica reisu no Ņuarkas ASV uz Frederika Šopēna lidostu Varšavā.

Neilgi pirms nosēšanās lainerim neizdevās izaist šasiju. Tas veica nosēšanos uz speciālām putām klātā skrejceļa. Piezemēšanās laikā aizdegās viens no dzinējiem, taču to operatīvi apdzēsa. Incidentā neviens cilvēks necieta. Lidosta uz 33 stundām tika slēgta citiem reisiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!