Foto: AFP/Scanpix
Ja slavenais kinorežisors Romāns Polaņskis patvertos Polijā, viņam briesmas vairs nedraudētu, jo Varšava viņu nevarētu izdot ASV, ar šādu paziņojumu piektdien nāca klajā Polijas Ģenerālprokuratūra.

"Romāna Polaņska izdošana citai valstij nav iespējama", jo apsūdzības tika uzrādītas 1977.gadā un tādējādi pārsniedz Polijā noteikto noilgumu šādām lietām, skaidrots Polijas Ģenerālprokuratūras mājaslapā publicētajā paziņojumā.

ASV pirmdien pauda vilšanos par Šveices lēmumu neizdot dzimumnoziegumos apsūdzēto Polijas-Francijas dubultpilsoni. Vienlaikus Vašingtona gan solīja, ka turpinās censties panākt taisnīgumu šajā lietā.

Jau vairākkārt ziņots, ka 1977.gadā Polaņskis tika apsūdzēts toreiz 13 gadus vecās Samantas Geimeres pavešanā. Vienojoties ar prokuratūru par vairāku apsūdzības punktu atcelšanu, tostarp par apsūdzības atcelšanu izvarošanā, sazāļošanā un netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgo, režisors atzina vainu nelikumīgās seksuālās attiecībās, tomēr pirms sprieduma pasludināšanas viņš aizbēga no ASV uz Franciju, baidoties, ka tiesnesis neievēros noslēgto vienošanos un piespriedīs viņam pilnu sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!