Polijas liberālā valdība trešdien iesniedza parlamentā likumprojektu, kurā paredzēta notiesātu pedofilu obligāta ķīmiskā kastrācija, bet mazgadīgo pavešana netiklībā ar interneta starpniecību atzīta par kriminālnoziegumu.

Liberālais premjerministrs Donalds Tusks nāca klajā ar strīdīgus vērtējumus izsaukušo ierosinājumu par pedofilu kastrāciju septembrī, kad kādam 45 gadus vecam vīrietim tika izvirzītas apsūdzības par to, ka viņš turējis nebrīvē un izvarojis savu meitu, tagad jau 21 gadu vecu sievieti. Jaunā sieviete laidusi pasaulē divus bērnus, kas ieņemti no pašas tēva - vienu 2005., bet otru 2007.gadā. Apsūdzētājam, ja viņa vaina tiks pierādīta, draud 15 gadi cietumā. Šis process ieguvis plašu publicitāti, vienlaikus piesaistot uzmanību jautājumam par to, vai pašreizējie likumi par dzimumnoziegumiem paredz adekvātus sodus.

"Es vēlos izpētīt visus likumus, kas ir spēkā Eiropā, lai ieviestu Polijā visbargākos sodus noziedzniekiem, kas izvaro bērnus," sacīja Tusks.

Atbilstoši likumprojekta autoru iecerei par kriminālnoziegumu jāatzīst par 15 gadiem jaunāku personu pavešana netiklībā ar interneta starpniecību, mazgadīgo izvarošanas mēģinājumi un iesaistīšana pornogrāfiska rakstura materiālu izgatavošanā.

Polijas policija ik gadu izskata 700 pedofilijas lietas, sacīja tieslietu ministra vietnieks Zbigņevs Vrona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!