Polijas premjerministrs Jaroslavs Kačiņskis pirmdien atbrīvoja no amata savu vietnieku Andžeju Leperu un viņa vadītā kreisi populistiskā partija "Samoobrona" ("Pašaizsardzība") paziņojusi, ka pamet valdošo koalīciju, tāpēc visai ticama ir iespēja par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu, raksta BBC. Lepera atbrīvošana tika pamatota ar viņa iespējamo saistību ar kukuļņemšanas skandālu.
Kačiņskis preses konferencē norādījis, ka ārkārtas vēlēšanas varētu būt vienīgais risinājums pašreizējai politiskajai krīzei Polijā. "Šī opozīcijas agresija padara par neiespējamu mazākuma valdības veidošanu," viņš teica.

Vēlēšanas varētu tikt sarīkotas rudenī, divus gadus pirms paredzētā laika. Partijai "Samooborona" parlamenta apakšpalātā no 460 vietām ir 46 vietas, un bez šiem deputātiem valdība var rēķināties tikai ar 203 deputātu atbalstu, kas ir daudz mazāk nekā 231 balsis, kas nepieciešamas vairākuma nodrošināšanai.

Neilgi pēc premjera uzstāšanās otrā lielākā opozīcijas partija "Demokrātiskā kreiso spēku alianse" paziņoja, ka tā ir gatava rīkot neuzticības balsojumu, lai radītu apstākļus ārkārtas vēlēšanu rīkošanai. Partijas vadība norādīja, ka priekšlikums tiks iesniegts otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!