Polijas premjerministrs Jaroslavs Kačiņskis piektdien paziņoja, ka, viņaprāt, izredzes uz pirmstermiņa vēlēšanām un pašreizējās koalīcijas saglabāšanu ir līdzīgas.
Trauslā valdošā koalīcija ceturtdien guva šķietamu atelpu, kad kreisi populistiskā partija "Samoobrona" ("Pašaizsardzība") paziņoja, ka neatstās valdību nekavējoties, lai gan Kačiņskis saistībā ar korupcijas skandālu no amata atstādinājis tās līderi Andžeju Leperu.

Tomēr pats Lepers neatkāpās no draudiem koalīciju pamest, ja vien viņam netiks sniegti pierādījumi korupcijā. Ja koalīcija sabruks, visticamāk, Poliju gaida ārkārtas vēlēšanas.

Atbildot uzjautājumu, vai, viņaprāt, izdosies koalīciju saglabāt, intervijā sabiedriskajam radio Kačiņskis teica: "Ir iznācis tā, ka es nezinu... Domāju, ka joprojām pastāv jēga valdīt kopīgi, taču, ja no šīs partijas ["Samoobrona"] puses nebūs tādas gribas, mēs nonāksim pie pirmstermiņa vēlēšanām."

"Mēs vienlīdz esam gatavi abiem scenārijiem," teica premjers.

Viņš piebilda, ka gadījumā, ja vēlēšanas tiks rīkotas agrāk nekā 2009.gadā, tās notiks vēl līdz šī gada beigām.

Lepera vietnieks Janušs Maksimjuks intervijā aģentūrai "Reuters" pavēstīja, ka galīgo lēmumu par palikšanu koalīcijā "Samoobrona" paziņos nākamajā nedēļā.

Tomēr finanšu tirgu valdības krīze praktiski nav ietekmējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!