Polijas Iekšējās drošības aģentūra nosūtījusi speciālo dienestu lietu ministram Zbigņevam Vasermanam memorandu, kurā tā brīdina par draudiem, ka koncernu "PKN Orlen" varētu pārņemt kāda Krievijas kompānija. Šāda informācija nonākusi Polijas laikraksta "Rzeczpospolita" rīcībā.
Aģentūra apstiprināja, ka šāda vēstule tikusi nosūtīta, taču nevēlējās sniegt sīkāku informāciju.

Laikraksta publikācija ļauj izdarīt secinājumu, ka memorandu ministrs Zbigņevs Vasermans saņēmis mazāk nekā pirms divām nedēļām. Klusē arī citas amatpersonas, kuras to saņēma, - premjers Jasroslavs Kačiņskis un Valsts kases ministrs Voicehs Jasiņskis.

Kā apgalvo "Rzeczpospolita" avoti, Iekšējās drošības aģentūras bažas izraisa Polijas kompānijas akciju lielais izkaisījums. Valsts kase kontrolē aptuveni 33% "PKN Orlen" kapitāla, taču ir ļoti grūti noteikt, kam pieder pārējās akcijas.

Kā izteicās koncerna "PKN Orlen" valdes priekšsēdētājs Petrs Kovnackis, šādā stāvoklī pastāv reāli draudi, ka kompāniju var pārņemt nedraudzīga valsts.

Ministrs Zbigņevs Vasermans devis rīkojumu pārbaudīt, kam pieder "PKN Orlen" akcijas un kā to īpašnieki ir saistīti no finansiālā viedokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!