Kāds klaidonis, kurš 30 gadus dzīvoja pie Londonas apvedceļa, pēc nāves atstājis mantiniekiem tūkstošiem sterliņu mārciņu.
Jozefs Stavinoga kļuva par interneta fenomenu, kad viņam par godu interneta sociālās komunikācijas vietnē "Facebook" tika nodibināts fanu klubs.

Tagad izplatīts aicinājums, lai atsauktos viņa radinieki, kas varētu saņemt viņa tā arī neaiztikto pensijas naudu.

Polijā dzimušais 87 gadus vecais klaidonis, kuru Vulverhemptonas vietējie iedzīvotāji pazina kā Fredu, pagājušā gada oktobrī tika atrasts miris savā teltī pēc saslimšanas ar plaušu karsoni.

Viņa neizņemto pensijas naudu sākumā glabāja vietējā padome, kura daļu no naudas izmantoja viņa bērēm, vēsta "Daily Mail".

Tagad Valsts kases nodaļa, kas pārvalda to cilvēku īpašumus, kas nomiruši, neatstājot testamentu un bez zināmiem radiniekiem, meklē kādu Stavinogas radinieku.

Valdības pārstāvji paziņoja, ka precīza nelaiķa īpašuma summa tiks darīta zināma tikai "īstajam radiniekam, kas to pieprasīs".

Radinieki var pieteikties vairāku gadu laikā, taču, ja tā arī neviens nepieteiksies, nauda tiks ieskaitīta valsts kasē.

Stavinoga kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem dzīvoja Vulverhemptonā, Sentdžona loka ceļa vidus zālājā, taču ļoti maz ir zināms par viņa iepriekšējo dzīvi, kopš viņš pēc kara ieradās Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!