Foto: EPA/LETA
Portugāles parlaments piektdien apstiprināja 2011.gada budžetu, kurā premjerministra Žozē Sokratiša valdība paredzējusi veikt radikālus valsts izdevumu samazinājumus, lai ierobežotu budžeta deficītu.

Budžeta likumprojekts viegli tika apstiprināts pēc tam, kad opozīcijā esošā centriski labējā sociāldemokrātu partija balsojumā atturējās.

"Tagad, kad budžets ir apstiprināts, mums nekavējoties nepieciešams uzsākt darbu, lai radītu apstākļus tā īstenošanai," norādīja Portugāles finanšu ministrs Fernandu Teišeira duš Santušs.

Valdības plāns paredz ievērojami samazināt budžeta izdevumus un paaugstināt nodokļus, tādējādi iegūstot piecus miljardus eiro (3,51 miljardu latu).

Budžeta mērķis ir nākamgad samazināt deficītu no 7,3% līdz 4,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), lai mazinātu aizvien pieaugošo starptautisko satraukumu par Portugāles finanšu stāvokli.

Kā ziņots, protesta akcijā pret valdības paredzēto 2011.gada budžetu trešdien Portugāles iedzīvotāji rīkoja pirmo ģenerālstreiku pēdējo 20 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!