Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss Gerts Poterings trešdien savā uzrunā Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārlietu padomes ārkārtes sanāksmē akcentēja, ka Krievijas armija Gruzijā ir pielietojusi neproporcionālu spēku, portālu "Delfi" informēja Eiropas Parlamentā.

"Pēdējo dienu notikumi Gruzijā rada ļoti nopietnas bažas, jo Krievijas armijapielietojusi neproporcionālu spēku. Militāro aktivitāšu rezultātā cieš nevainīgi cilvēki, un viņi spiesti pamest savas mājas," teicis parlamenta spīkers.

Viņš arī atzīmējis, ka tikai politiskais risinājums būs pieņemams konflikta izbeigšanai. "Tas ir apsveicami, ka Eiropas Savienība ir uzņēmusies vidutāja lomu, lai apturētu vardarbību starp abām iesaistītajām pusēm un panāktu risinājumu, respektējot Gruzijas teritoriālo integritāti un suverenitāti, kurai atbalstu Eiropas Parlaments jau ir paudis vairakkārt. ES jākļūst par politiski aktīvu miera procesu virzītāju," sacījis Poterings.

Līdzīgi kā vairāku valstu līderi, arī Poterings bildis, ka nepieciešams nodrošināt humānās palīdzības piegādi konfliktā cietušajiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!