Foto: AFP/Scanpix

Kāds Bostonas žurnāls publicējis fotogrāfiju, kurā redzama Bostonas maratona spridzināšanā apsūdzētā Džohara Carnajeva aizturēšana, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Fotogrāfija, kuru uzņēmis viens no policistiem, presē parādījās nākamajā dienā pēc tam, kad populārais žurnāls "Rolling Stone" uz jaunākā numura vāka ievietoja terorismā apsūdzētā foto. Par šo soli "Rolling Stone" tika asi kritizēts.

Pēc šādas žurnāla rīcības, kuru lasītāji nodēvējuši par noziedznieka slavināšanu, policists presei nodevis aresta brīdī uzņemto foto, sakot, ka cilvēkiem jāredz Carnajevs tāds, kāds viņš patiesībā ir.

Foto, kuru uzņēmis policists, Carnajevs redzams iznākam no slēpņa laivā 19.aprīlī, viņš ir notraipīts ar asinīm un uz pieres redzams lāzera tēmekļa stars.

Masačusetas štata policija paziņojusi, ka policists šo fotogrāfiju nodevis presei bez atļaujas un šo viņa soli izmeklēs.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

Dažas dienas pēc sprādzieniem policija nonāca uz pēdām diviem čečenu izcelsmes brāļiem - 19 gadus vecajam Džoharam un 26 gadus vecajam Tamerlanam Carnajeviem, kurus turēja aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu.

Masīvas policijas operācijas laikā vecākais brālis gāja bojā. Amatpersonas stāsta, ka apsūdzētais, bēgot no apšaudes ar policiju, pārbraucis pāri savam vecākajam brālim ar nolaupītu automašīnu.

Džoharu policija atrada paslēpušos laivā kādas mājas pagalmā nākamajā dienā - 19. aprīlī. Uz laivas iekšējām sienām jaunietis esot uzrakstījis savas rīcības motīvus, vainojot ASV valdību nevainīgu civiliedzīvotāju slepkavībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!