Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas policijas operācijā pret terorismā aizdomās turēto motociklistu bandu "Kamikaze Riders" naktī uz trešdienu Briselē aizturēti četri cilvēki un atrasti dažādi ieroči, paziņoja prokuratūra.

Kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots sacīja, ka reidos Anderlehtas rajonā atrasti vismaz divi Kalašņikova automāti, un mediji ziņoja, ka uzietas arī sprāgstvielas.

Prokuratūra skaidroja, ka šie reidi nav saistīti ar izmeklēšanu par 2015. gadā notikušo teroraktu Parīzē un 2016. gadā notikušajiem uzbrukumiem Briselē, par kuriem atbildību uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts" un kurus īstenoja teroristu šūniņas Briselē.

Tikmēr Francijas ziemeļos kopīgā Francijas un Beļģijas pretterorisma operācijā aizturēts viens cilvēks, kas tiek turēts aizdomās par saistību ar "Kamikaze Riders". 42 gadus vecais aizturētais tiek turēts aizdomās par vardarbības plānošanu, atklāja informēts avots.

"Kamikazes Riders" izveidojās 2003. gadā un, domājams, ir saistīti ar uzbrukumiem, kas tika plānoti Briselē 2015. gada nogalē. 2016. gadā divi bandas locekļi tika notiesāti par piederību teroristu grupējumam. Vienam no viņiem tika piespriests sešu gadu cietumsods, bet otram - trīs gadu ilgs cietumsods.

Viņi tika turēti aizdomās par līdzīga terorakta plānošanu, kāds 2015. gada novembrī notika Parīzē, kur tika nogalināti 130 cilvēki.

Brisele atrodas trauksmes stāvoklī kopš 2016. gada marta, kad "Islāma valsts" teroristi sarīkoja sprādzienus Briseles metro un lidostā, nogalinot 32 cilvēkus un simtiem ievainojot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!