Foto: Kadrs no video
Krievu algotņu bandas "Vagner" vadonis Jevgēnijs Prigožins apsūdzējis Krievijas amatpersonas, ka tās apzināti liedzot viņa kaujiniekiem munīciju.

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par diktatora Vladimira Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā.

Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.

Šobrīd viņa dibinātā algotņu banda Ukrainā uztur jau mēnešiem ilgstošo uzbrukumu Bahmutai.

Septiņas minūtes ilgajā videoierakstā, ko pirmdien izplatījis viņa preses dienests, manāmi saniknotais un uzbudinātais Prigožons saka, ka viņam, cenšoties nodrošināt saviem kaujiniekiem munīciju, likuši "atvainoties un paklausīt".

Algotņu barvedis, kas brīžiem ierakstā runā paaugstinātā balsī un lamājas, atzīst, ka šo problēmu viņš nespējot atrisināt, neskatoties uz saviem "kontaktiem un sakariem".


Prigožins ierakstā apgalvo, ka Krievijas rūpniecība tagad ražo pietiekami daudz munīcijas, lai nodrošinātu frontē esošā karaspēka pietiekamu apgādi, un ka viņa kaujinieku munīcijas trūkums esot apzinātu lēmumu rezultāts.

Jau kopš atkārtotā iebrukuma sākuma Prigožins publiski kritizējis gan armijas ģenerāļus, gan Kremļa amatpersonas par nepietiekamu degsmi karā pret Ukrainu. Viņš apsūdzējis Aizsardzības ministriju centienos piesavināties "Vagner" nopelnus frontē.

Kā vēstīts, Baltais nams pagājušajā nedēļā paziņoja, ka kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī Progožina banda Ukrainā zaudējusi jau vairāk nekā 30 000 vīru, no kuriem aptuveni 9000 ir kritušie, starp kuriem 90% ir bijušie ieslodzītie, kas tikuši atbrīvoti no cietumiem, piekrītot doties karot uz Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!