Foto: AFP/Scanpix
Kamēr daudzu valstu vadītāji un amatpersonas par oficiālām vizītēm tērē iespaidīgas summas, Velsas princis Harijs Igaunijā bija ieradies ar lēto avioreisu kompānijas "EasyJet" reisu, kurā biļete maksājusi 143 sterliņu mārciņas (175 eiro).

Jau vēstīts, ka princis Tallinā ieradās aizvadītās nedēļas nogalē, lai divu dienu ilgā vizītē tiktos ar Igaunijas prezidentu, ministriem un deputātiem, kā arī apmeklētu pēc Igaunijas neatkarības atgūšanas lielākās atjaunotās militārās mācības "Pavasara vētra".

Lai gan šāda pārvietošanās forma oficiālās vizītēs nav ierasta prakse, šī nav pirmā reize, kad princis Harijs izmanto ekonomisko transportu. Tiesa, lielākoties tas darīts privātu vizīšu laikā.

Britu mediji atgādina, ka arī Harija brālis princis Viljams un viņa sieva Keita Midltone ir izmantojuši "EasyJet" pakalpojumus, lai gan tā arī bijusi kāda privāta vizīte uz Aļasku.

No Tallinas princis Harijs tālāk devās uz Itāliju - valsti, kuru neviens britu karaliskās ģimenes loceklis nav apmeklējis kopš 1985. gada (un arī toreiz ģimenes atpūtas laikā). Harijs piedalīsies vairākos pasākumos, kas veltīti Otrā pasaules kara beigu gadadienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!