Kara noziegumos apsūdzētais bijušais Dienvidslāvijas prezidents Slobodans Miloševičs par kara noziegumiem jātiesā Hāgā, nevis Dienvidslāvijas teritorijā, piektdien paziņoja starptautiskā kara noziegumu tribunāla galvenā prokurore Karla del Ponte.
"Nav iespējams viņu tiesāt Belgradā, jo tā nav neitrāla vieta, un pat iedomāties nevar, ka liecinieki varētu tur ierasties sniegt liecības," sacīja del Pontes preses sekretāre.

Starptautiskā kara noziegumu tribunāla galvenā prokurore šādi atbildēja uz Dienvidslāvijas ārlietu ministra Gorana Svilanoviča piektdien izteikto paziņojumu, ka starptautiska prāva pret Miloševiču ir iespējama, ja tā notiks Dienvidslāvijas teritorijā.

Ir iespējas pilnīgi sadarboties ar tribunālu un sadarbībā ar tribunālu tiesāt visas apsūdzētās personas Dienvidslāvijas teritorijā, teica Svilanovičs.

"Es gaidu tikšanos Belgradā ar [tribunāla galveno prokurori Karlu] del Ponti, lai sīkāk apspriestu šo jautājumu," ministrs paziņoja reportieriem pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāri Madlēnu Olbraitu.

Svilanovičs uzsvēra, ka valdība jau sadarbojas ar tribunālu un nesen piešķīra del Pontei un citiem tribunāla pārstāvjiem vīzas, kuras viņiem ilgi liedza Miloševiča režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!