Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas opozīcijas aktīvists Konstantīns Siņicins atrasts pie savas Sanktpēterburgas daudzdzīvokļu mājas ieejas miris ar acīmredzamām brūcēm galvas apvidū, ziņo "Radio Brīvā Eiropa", atsaucoties uz pilsētas domes deputāta Borisa Višņevska paziņojumu.

Lai gan par Siņicina nāvi paziņots tikai piektdienas otrajā pusē, incidents esot noticis jau 26. janvārī jeb pirms nedēļas. Višņevskis ziņo, ka par Siņicina nāves iemeslu atzīta galvas trauma un policija esot aizturējusi kādu vīrieti. Tiesībsargi uzskata, ka uzbrucēja motīvs bijusi zādzība.

Siņicins jau ilgus gadus esot aktīvs opozīcijas kustību atbalstītājs. 53 gadus vecais politiķis pirms diviem gadiem atbalstījis tālbraucēju šoferu streiku un demonstrācijas, kurās tie bloķēja ceļus, lai tādējādi paustu savu attieksmi pret ceļu nodokļa strauju pieaugumu. Viņš iebildis arī pret Sanktpēterburgas simbola Svētā Īzaka katedrāles (attēlā) nodošanu Krievijas pareizticīgajai baznīcai.

Savukārt pēdējos gados viņš regulāri apmeklējis demokrātijas atbalsta un korupcijas nosodīšanas protestus, kurus organizējis galvenokārt Alekseja Navaļnija vadītais pretkorupcijas fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!