Foto: AFP/Scanpix

Simtiem protestētāji ieradušies Bolīvijas galvaspilsētā, lai pieprasītu valdībai turpināt pretrunīgi vērtētā ceļa caur Amazones rezervātam būvniecību, kas apturēta pagājušajā gadā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lai pieprasītu valdībai turpināt ceļa būvniecību, protestētāji Lapazā ieradušies pēc 40 dienu gara gājiena no saviem ciemiem.

Notikušas arī sadursmes ar policiju, kas bija nosprostojusi gājiena dalībniekiem ceļu uz pilsētas galveno laukumu pie prezidenta pils.


Opozīcijas pārstāvji uzskata, ka ceļa būves atbalstītājus protestēt mudina prezidenta Morales atbalstītāji.

Starp protestētājiem esot kokas krūmu audzētāji no Čaparē regiona pie Villa Tunari pilsētas, kur savu politisko karjeru sācis Morales.

Kokas audzētājus apvaino ceļa būvniecības projekta lobēšanā, jo tie esot ieinteresēti iegūt “Tipinis” rezervāta zemes.

Ceļa būvniecību pēc iezemiešu cilšu protestiem, kas guva plašu tautas atbalstu, pagājušajā gadā apturēja Bolīvijas prezidents Evo Morales.

Cilšu pārstāvji uzskata, ka ceļš iznīcinās džungļus, kas ir viņu mājas.

Citi tikmēr domā, ka ceļš veicinās ekonomisko attīstību Bolīvijā.

Ceļa būves projektā līdzekļus ieguldīja Brazīlija, lai iegūtu ceļu uz Klusā okeāna ostām Peru un Čīlē.

Protestētāji Bolīvijā pieprasa turpināt būvēt ceļu caur rezervātam

Simtiem protestētāju ieradušies Bolīvijas galvaspilsētā, lai pieprasītu valdībai turpināt pretrunīgi vērtētā ceļa caur Amazones rezervātam būvniecību, kas tika apturēta pagājušajā gadā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lai pieprasītu valdībai turpināt ceļa būvniecību, protestētāji Lapasā ieradušies pēc 40 dienu gara gājiena no saviem ciemiem. Notikušas arī sadursmes ar policiju, kas bija nosprostojusi gājiena dalībniekiem ceļu uz pilsētas galveno laukumu pie prezidenta pils.

Opozīcijas pārstāvji uzskata, ka ceļa būves atbalstītājus protestēt mudina prezidenta Moralesa atbalstītāji. Starp protestētājiem esot kokas krūmu audzētāji no Čaparē regiona pie Villa Tunari pilsētas, kur Moraless sācis savu politisko karjeru.

Kokas audzētājiem pārmet ceļa būvniecības projekta lobēšanu, jo tie esot ieinteresēti iegūt “Tipinis” rezervāta zemes.

Ceļa būvniecību pēc iezemiešu cilšu protestiem, kas guva plašu tautas atbalstu, pagājušajā gadā apturēja Bolīvijas prezidents Evo Moraless. Cilšu pārstāvji uzskata, ka ceļš iznīcinās džungļus, kas ir viņu mājas. Citi tikmēr domā, ka ceļš veicinās ekonomisko attīstību Bolīvijā.

Projektā līdzekļus ieguldīja arī Brazīlija, lai iegūtu ceļu uz Klusā okeāna ostām Peru un Čīlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!