Foto: Reuters/Scanpix
Venecuēlā protestos pret prezidentu Nikolasu Maduro un valdību nogalināti trīs cilvēki, ceturtdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Karakasā atrasts nošauts 17 gadus vecs pusaudzis, bet netālu no Kolumbijas robežas - Sankristobalā - nošauta 23 gadus veca sieviete.

Venecuēlas galvaspilsētas dienvidos atrasts nošauts godasardzes karavīrs.

Jau ziņots, ka Venecuēlā turpinās protesti pret prezidentu Maduro, kura konvojs pagājušās nedēļas militārās parādes laikā apmētāts ar akmeņiem un olām.

Centriski labējā opozīcija vēlas panākt Maduro atstādināšanu no prezidenta amata, vainojot viņu smagajā ekonomiskajā krīzē, kurā valsts nonākusi. Maduro savukārt paziņojis, ka ekonomiskā krīze esot kapitālistu sazvērestība.

Pēdējo protestu vilni marta beigās izprovocēja Augstākās tiesas lēmums uzurpēt likumdošanas varu, atņemot to Nacionālajai asamblejai, kurā dominē opozīcija. Pēc šī lēmuma asas kritikas Augstākā tiesa to atcēla.

Protestētāji pieprasa nekavējoties sarīkot jaunas prezidenta vēlēšanas, pilnīgi atjaunot Nacionālās asamblejas pilnvaras, atbrīvot politieslodzītos, un pieņemt starptautisku humāno palīdzību pārtikas un medikamentu trūkuma pārvarēšanai.

Tāpat vēstīts, ka pēdējo protestu laikā dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki un simtiem protestētāju tikuši ievainoti sadursmēs ar policiju un valdībai lojāliem grupējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!