Ceturtdien avīze "Novaja Gazeta" publicējusi noslepkavotās žurnālistes Annas Poļitkovskas pēdējo nepabeigto rakstu par spīdzināšanu Čečenijā.
Publikācija ar nosaukumu "Mēs saucam tevi par teroristu" satur nepārprotamas apsūdzības spīdzināšanā, kā arī četrus neskaidrus, no videoieraksta ņemtus attēlus, kurā redzami divi neidentificēti vīrieši, viens no viņiem ar asiņainu seju.

Laikraksta redaktori raksta, ka viņiem bija pieejami tikai materiāla fragmenti, jo Poļitkovskai nepietika laika pabeigt to pirms nāves, kas acīmredzot bija pasūtījuma slepkavība.

Radio intervijā īsi pirms nāves Poļitkovska teica, ka viņa gatavojot rakstu par Maskavai lojālo čečenu spēku piekopto spīdzināšanu. Kremļa atbalstītais Čečenijas premjerministrs Ramzans Kadirovs vairākkārt paziņojis, ka viņam neesot nekāda sakara ar žurnālistes noslepkavošanu.

"Novaja Gazeta" materiālā iekļautas kāda vīrieša apsūdzības, ka drošības spēku karavīri viņu ilgi situši un pakarinājuši pie griestiem, lai piespiestu viņu atzīties vairākās slepkavībās. Viņa spīdzinātāji nav identificēti.

Kā teikts rakstā, video kadros redzams atsevišķs gadījums, kurā čečenu valodā runājoši vīri mežonīgi spīdzina divus upurus.

"Viņš vēl ir pie samaņas! Šito nekas nevar piespiest nomirt... Paskaties, kas par skaistuli. Es jūtos vientuļš bez tevis," saka viens no vīriem.

Citā vietā viens no spīdzinātājiem piemin Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!