Rekordliels skaits Lielbritānijas pilsoņu - vairāk nekā pusotrs miljons - nolēmuši pavadīt šīgada Ziemassvētkus ārvalstīs, liecina Britu tūrisma firmu asociācijas dati.
Visvairāk britu šajos Ziemassvētkos piesaista Spānija un tai piederošās Kanāriju salas, kā arī Francija, bet tālu lidojumu piekritēju vidū populārākās teritorijas ir ASV Floridas štats un Karību jūras salas.

Par vienu no šīs tendences iemesliem speciālisti uzskata Lielbritānijas lietaino decembra laiku. Ziemassvētku svinēšanas dienās gaisa temperatūra Londonā sasniedz deviņus līdz 12 grādus virs nulles pēc Celsija skalas, bet valsts ziemeļos - sešus līdz deviņus grādus virs nulles. Skotijā un Lielbritānijas dienvidu rajonos līs un tikai valsts rietumos laiks varētu skaidroties.

Tiem britiem, kas sagaidīs Ziemassvētkus dzimtenē, draud arī garastāvokļa sabojāšana autotransporta sastrēgumu dēļ. Pēc Automobiļu asociācijas aplēsēm, svētku dienās uz Lielbritānijas ceļiem izbrauks vairāk nekā 18 miljoni automašīnu, tādēļ 40 procenti autovadītāju būs spiesti vismaz 45 minūtes pavadīt sastrēgumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!