Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijā pamatīgu jezgu sociālajos tīklos sacēla Krievijas repera Timati zīmola "Black Star Wear" veikala atvēršana Rīgas tirdzniecības centrā "Alfa" – preču klāstā arī apģērbu līnija ar Krievijas armijas tematiku, Vladimira Putina seju un provokatīvu uzrakstu zem tās.

Krievijas armiju un prezidenta slavinošas preces, protams, daudziem grūti uztvert neitrāli laikā, kad Krievija jau piecus gadus izvērš militāru agresiju pret Ukrainu un hibrīdo karu pret Rietumu pasauli.

Runas, ka bizness, mūzika, kultūra, sports utt. nav saistīts ar politiku ir vājš attaisnojums, ja tic ekspertu paustajam par Krievijas varai tuvo totālā kara jēdzienu, ka cīņā tiek iesaistīti visi iespējamie līdzekļi, nevis tikai militārie. Šajā kontekstā pamatoti var rasties jautājums, vai varai tuvā uzņēmēja darbības mērķis ir tikai un vienīgi bizness.

Repera Timati gadījumā Krievijas armijai veltītā apģērba līnija nav vienīgā liecība par viņa draudzīgajām attiecībām ar Kremli. Apkopojam dažus faktus, kas zināms par mūziķa politisko darbību pēdējos gados.

Veiksmīgs uzņēmējs

36 gadus vecais Timati jeb īstajā vārdā Timurs Junusovs muzikālo darbību sāka jau 14 gadu vecumā, dibinot grupu VIP77 bet 2004. gadā plašu popularitāti guva realitātes šovā "Zvaigžņu fabrika 4", kura laikā tika radīta grupa "Banda", vēlāk izveidota grupa "Black Star Mafia".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!