Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sabiedrības uzticība Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir nokritusies līdz zemākajam rādītājam kopš 2006. gada, atsaucoties uz Krievijas Sabiedriskā viedokļa izpētes centra veikto aptauju, raksta aģentūra "Reuters".

Aptaujā atklājies, ka Putinam uzticas 33,4% respondentu. Salīdzinājumam - 2015. gada jūlijā veiktajā aptaujā Putinam uzticību pauda 71% respondentu, vēsta aģentūra.

Putina atzinības reitings, kas atšķiras no uzticības reitinga, joprojām ir visai augsts – nedaudz virs 60%, taču aizvadīto mēnešu laikā arī tas ir piedzīvojis kritumu pensiju reformas, kā arī citu sabiedrībā nepopulāru politiku dēļ.

Ņemot vērā Putina pārliecinošo uzvaru aizvadītā gada prezidenta vēlēšanās, zemie uzticības rādītāji šobrīd Kremļa saimniekam nerada tūlītējas problēmas. Putins joprojām bauda ievērojami lielāku sabiedrības uzticību, salīdzinājumā ar citiem Krievijas politiķiem. Tās pašas aptaujas dati liecina, ka otrs uzticamākais Krievijas politiķis ir aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu (13,7%), bet trešo vietu ieņem ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs (9,3%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!