Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņoja, ka jau kopš paša sākuma zinājis, ka ir ļoti vājas izredzes izglābt Barenca jūras dibenā nogrimušās kodolzemūdenes apkalpes locekļus un aizstāvēja savu rezervēto izturēšanos krīzes laikā.
Putins par savu lēmumu palikt Melnās jūras kūrortā Sočos glābšanas operācijas laikā tiek kritizēts gan Krievijā, gan ārvalstīs, lai gan viņš apgalvoja, ka viņa pirmā doma bijusi doties ar lidmašīnu uz notikuma vietu. Taču viņš no šīs domas atteicies, jo, pēc viņa domām, viņa klātbūtne varētu kavēt glābšanas darbus.

Krievijas prese nosodījusi Putinu par nereaģēšanu vairāk nekā trīs dienas pēc tam, kad 118 militārie jūrnieki tika iesprostoti kodolzemūdenē "Kursk", kura nogrima pēc nezināmu iemeslu dēļ notikušās avārijas, un atteikšanos lūgt starptautisku palīdzību.

"Protams, mana pirmā doma bija ar lidmašīnu doties uz flotes reģionu," Putins sacīja žurnālistiem.

"Es padomāju un uzskatu, ka izdarīju pareizi, jo jebkādu nespeciālistu ierašanānās traģēdijas vietā nevar palīdzēt labi apmācītām amatpersonām un bieži vien kavē viņu darbu. Visiem jāpaliek savās vietās," viņš teica.

Krievijā prezidents ir arī bruņoto spēku virspavēlnieks.

Kremlis informēja, ka Putins atgriezīsies Maskavā piektdienas vakarā, saīsinot savu uzturēšanos NVS valstu neoficiālajā samitā Jaltas kūrortā Krimā.

Putins, kurš savas emocijas parasti nemēdz paust, sacīja, ka viņš personīgi ir pazinis "Kursk" kapteini un tas šo notikumu viņam padarījis vēl smagāku, zinot, ka ir tikai ļoti nelielas izredzes veiksmīgai glābšanas operācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!