Foto: AP/Scanpix/LETA

Savā dzimšanas dienā 7. oktobrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu par algu palielināšanu sev un citiem valsts ierēdņiem, vēsta portāls "Currenttime".

Pirmdien parakstītais dokuments paredz no 2019. gada 1. oktobra par 4,3% palielināt algas Krievijas prezidentam, premjerministram, valdības locekļiem, Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājam, ģenerālprokuroram un citiem ierēdņiem.

Ar 1. oktobri lielākas kļūst algas aizsardzības ministram, iekšlietu ministram, ārkārtas situāciju ministram, Federālā drošības dienesta (FDD), Krievijas gvardes, Ārējās izlūkošanas dienesta, Federālā apsardzes dienesta vadītājiem.

Darbu vairāk atalgos arī Drošības padomes sekretāram un Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājam.

Atalgojums tiek palielināts ar mērķi nodrošināt sociālās garantijas, teikts oficiālajā vietnē publicētajā dokumentā. Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norāda, ka šis ir plānveida algu palielinājums.

2015. gada februārī Putins krīzes dēļ norīkoja algas kremlī samazināt par 10% un ieviesa "pretkrīzes" rīkojumu par algu samazinājumu augstākajos valsts amatos. Taču kopš 2019. gada 1. janvāra ierēdņi atkal saņem algas tādā apmērā, kā pirms šī rīkojuma, norāda "Currenttime".

Saskaņā ar oficiālajiem "Rosstat" datiem 2019. gada otrajā ceturksnī 18,6 miljoni Krievijas iedzīvotāju jeb 12,7% dzīvoja zem nabadzības sliekšņa ar ienākumiem zem iztikas minimuma (11 185 rubļi vai 156 eiro).

Nesaistīti, Krievijas federālie kanāli Putina 67. dzimšanas dienas priekšvakarā rādīja kadrus, kā prezidents atpūšas Sibīrijā kopā ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu.

Video redzams, kā Šoigu izcērt brūkleņu cini un pasniedz to Putinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!