Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieļauj iespēju, ka ceturtdien notikušo aviokatastrofu, kurā Krievijas lidmašīna ar 76 cilvēkiem iegāzās Melnajā jūrā, varēja izraisīt teroristi, ziņoja aģentūra "Interfax".
"Šodien ir notikusi traģēdija. Šodien avarēja pasažieru lidmašīna un iespējamo avārijas iemeslu vidū netiek izslēgts terorisms," tikšanās laikā ar Eiropas valstu tieslietu ministriem Kremlī sacīja Putins.

Krievijas lidmašīna "T-154", kas veica reisu no Telavivas Izraēlā uz Novosibirsku Rietumsibīrijā, ceturtdien iegāzās Melnajā jūrā. Domājams, ka katastrofu izraisīja sprādziens, paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Pagaidām nav informācijas, ka katastrofa būtu notikusi terora akta dēļ, taču arī Krievijas Federālais drošības dienests ir pieļāvis arī šādu iespēju. Tiek izmeklēti arī citi iespējamie avārijas cēloņi.

Lidmašīnā atradās 64 pasažieri, viņu vidū divi bērni, 10 apkalpes locekļi, kā arī divi aviācijas inženieri, aģentūru "Interfax" informēja Krievijas transporta ministra vietnieks Karls Rupels. Visi pasažieri bijuši Izraēlas pilsoņi.

Aviosabiedrības "Sibirj" lidmašīna "Tu-154M", kas tiek ekspluatēta desmit gadus, iekritusi jūrā 190 kilometrus uz dienvidrietumiem no Sočiem aptuveni 1000 metru dziļumā.

Netālu esošās Armēnijas aviokompānijas lidmašīnas "An-24" pilots redzējis, ka Krievijas laineris pirms iekrišanas jūrā eksplodējis, paziņojušas Krievijas amatpersonas. Sīkāku ziņu pagaidām nav.

Krievijas prezidenta informācijas pārvaldē aģentūru "Interfax" informēja, ka pulksten 13.30 pēc Maskavas laika (12.30 pēc Latvijas laika) lidmašīna nonākusi Rostovas pie Donas aviodispečeru punkta kontroles zonā. Tā lidojusi 11 110 metru augstumā ar ātrumu 850 kilometri stundā. Apkalpe nav ziņojusi par problēmām. Četras minūtes vēlāk aviolaineris pazudis no radaru ekrāniem.

Uz katastrofas vietu izlidojusi meklēšanas lidmašīna "An-12" un helikopters "Mi-8", kā arī vairāki kuģi.

Telavivas Ben Guriona lidostas pārstāve informēja, ka katastrofu cietušais aviolaineris veicis regulāru iknedēļas čārterreisu Telaviva - Novosibirska. Drošības pasākumi pirms reisiem Ben Guriona lidostā ir vieni no stingrākajiem pasaulē un līdz avārijas brīdim lidmašīna nebija nolaidusies nevienā citā lidostā.

Krievijas prezidents Putins izveidojis katastrofas izmeklēšanas komisiju un par tās vadītāju iecēlis Krievijas Drošības padomes sekretāru Vladimiru Rušailo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!