Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 19.maijā izdevis pavēli, saskaņā ar kuru Ukrainas pierobežā - Rostovas, Belgorodas un Brjanskas apgabalos – ar mērķi piedalīties mācībās izvietotajam karaspēkam ir jāatgriežas pastāvīgās dislokācijas vietās.

Par to, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu, ziņo "Interfax".

Šāds rīkojums esot izdots tādēļ, ka noslēgusies mācību aktīvā fāze. Pēc atgriešanās pastāvīgās dislokācijas vietās karaspēka sagatavošana notiks tām tuvākajos poligonos, norāda Putina preses dienests.

"Delfi" jau daudzkārt vēstījis, ka Krievija jau aptuveni pirms mēneša, pēc 17.aprīlī Ženēvā notikušās četrpusējās tikšanās, kur piedalījās arī Ukrainas, ES un ASV pārstāvji, paziņoja, ka sākusi karaspēka "atvilkšanu" no Ukrainas pierobežas rajoniem. Tomēr NATO un Ukrainas militāro dienestu rīcībā esošā informācija neapstiprināja karaspēka pārdislocēšanu.

Jau vēstīts, ka 25.maijā paredzētas Ukrainas prezidenta ārkārtas vēlēšanas. Nemiernieki, kas 11.maijā Valsts austrumu Doņeckas apgabalā organizēja "referendumu" par atdalīšanos no Ukrainas, paziņoja, ka reģions Ukrainas valsts prezidenta vēlēšanās nepiedalīsies, jo "Doņeckas tautas republiku" Ukrainas valsts vēlēšanas neinteresējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!