Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, atbildot uz akadēmiķa Bakuļeva vārdā nosauktā Zinātniskā sirds un asinsvadu ķirurģijas centra darbinieku jautājumu par iespēju atjaunot PSRS, atzina, "ka bijušās PSRS republikas kopā vairs nebūs".
Pēc valsts vadītāja teiktā, "mēģināt atjaunot PSRS uz Krievijas ekonomisko interešu rēķina nedrīkst, jo tas pastiprinās centrbēdzes spēkus valsts iekšienē un ekonomiski novājinās Krieviju". "No otras puses, ja mēs attīstīsimies un mūsu valsts kļūs par ekonomiski spēcīgu lielvalsti, mēs piesaistīsim visus sev, taču ievērojot mūsu partneru intereses," uzsvēra Putins.

Viņš arī norādīja, ka pēdējā laikā ar Ukrainu un Kazahstānu tiek aktīvi apspriests jautājums par brīvās tirdzniecības joslas izveidošanu. Šajā sakarā prezidents teica, ka Krievija "nevienu nekur negrib vilkt, pat ne pārliecināt". "Mēs vēlamies, lai valstu vadītāji un arī iedzīvotāji skatītos, ko mēs piedāvājam, un lemtu, vai tas viņiem ir vai nav izdevīgi," paziņoja Putins.

Prezidents atgādināja, ka patlaban "mēs iekasējam nodokli par naftu un gāzi to ieguves valstīs, tātad Krievijā, bet, ja mēs pāriesim uz brīvās tirdzniecības joslu, nodokļus par Ukrainai piegādāto naftu un gāzi iekasēs šajā valstī". Pēc Putina teiktā, šādā gadījumā Krievijas budžets zaudēs 450 miljonus dolāru gadā, bet Ukrainas budžets tos iegūs.

"Jā, mēs zaudēsim 450 miljonus, bet tad ekonomisko subjektu attiecībās tiks pārtrauktas pretdempinga procedūras, kas slāpē biznesu un neļauj tam attīstīties, un tas dos daudz lielāku labumu," teica Krievijas valsts vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!