Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien ir noteicis gāzes monopoluzņēmumam "Gazprom" apgādāt Ukrainu ar gāzi par 2005.gada cenām nākamā gada pirmos trīs mēnešus , ja Kijeva piekritīs parakstīt jaunu līgumu par tirgus cenām sākot no aprīļa, informē ārvalstu prese.
Krievija bija draudējusi pavisam pārtraukt gāzes piegādi Ukrainai no 1.janvāra. pirms tam valstis bija iesaistījušās spraigā cīniņā par gāzes cenām, kas varētu apdraudēt gāzes piegādi arī Eiropai, raksta Reuters.

"Ukraina mums pirmkārt ir kaimiņvalsts, tāpēc mums ir jāņem vērā, kā šis strīds varētu ietekmēt mūsu attiecības,” Putins teica Drošības Padomes tikšanās laikā, kurā piedalījās arī "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers.

"Tāpēc es uzdodu valdībai un gāzes piegādātājam nodrošināt Ukrainu ar gāzi nākamā gada pirmajā ceturksnī ar noteikumu, ka mūsu partnere Ukraina paraksta līgumu par tirgus cenām līdz dienai, kad beidzas termiņš "Gazprom" izteiktajam piedāvājumam,” teica Putins.

Nesaskaņas radās brīdī, kad Krievija paziņoja rietumu atbalstītajam Ukrainas līderim, ka turpmāk gāze tiks piegādāta par tirgus cenām, tātad aptuveni četras reizes dārgāk, nekā iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!