Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitātes reitingi patlaban atkal pieaug, vēsta neatkarīgā statistikas apkopotāja "Levadas centra" jaunākās aptaujas dati.

Patlaban Putinu ieredz aptuveni 67% Krievijas iedzīvotāju. Aptauja notikusi pēc tam, kad viņš izsludināja valsts mēroga mājsēdi nedēļā no 30. oktobra līdz 7. novembrim, reaģējot uz Krievijas nostiprināšanos Covid-19 mirstības un inficēšanās gadījumu statistikas augšgalā. Tas valstī tiek vērtēts kā solis grožu savilkšanai pēc tam, kad līdzšinējā reakcija balstījās reģionālo līderu rokās, atzīmē "The Moscow Times".

Augustā Putinu pozitīvi vērtējuši 61% Krievijas iedzīvotāju, bet Septembrī – 64%. Tomēr arī jaunākais rādītājs vēl iepaliek no laika pēc Krimas okupācijas (2015. gada jūnijā viņu pozitīvi vērtēja 89%), ko šajā laikā iedragājusi lejupejošā ekonomika un nepopulāra pensiju reforma.

Arī parlamenta apakšpalāta Krievijā dzīvojošo acīs tiek vērtēta pozitīvāk, un tajā valdošā partija "Vienotā Krievija" tīkama šķiet 29% aptaujāto, kas ir par trim procentpunktiem vairāk nekā jūlijā.

Kopumā 48% aptaujāto uzskata, ka Krievija dodas pareizā virzienā, bet 43% norāda, ka valstij izvēlēts nepareizs attīstības ceļš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!