Rumānijas raganas saniknojis aizliegums uzstāties televīzijā, kas pieņemts, pildot Eiropas Savienības integrācijas prasības. Rumānijā tagad aizliegta jebkāda tieša vai netieša okultisma propaganda radio un televīzijas raidījumos.
Aizlieguma mērķis ir aizsargāt viegli ietekmējamo jauniešu auditoriju.

Taču Rumānijas Nacionālā raganu asociācija uzskata, ka ar šo aizliegumu tiek diskriminētas tā dēvētās baltās raganas un ka aizliegumu vajadzētu attiecināt tikai uz melnās maģijas praktizētājiem.

Rumāņu raganas apgalvo, ka tās ir tikai kārtējās raganu medības, ko rīko kristīgās baznīcas mācītāji, kuriem skauž baltās maģijas spēks.

Savā paziņojumā raganas raksta: "Šis jaunais likums ir reāls drauds Rumānijas integrācijai, un mēs darīsim visu nepieciešamo, lai aizstāvētu savas intereses."

Intervijā laikrakstam "National" raganu kopienas pārstāve Rodika George sacīja: "Tas ir kas nedzirdēts, un mēs ar to nesamierināsimies. Raganas tikušas vajātas jau kopš inkvizīcijas laikiem, jo viņu spējas ir lielākas nekā priesteriem."

"Taču mēs uzskatām, ka šāds aizliegums jāattiecina tikai uz tiem, kas lieto melno maģiju, nevis pret labajām raganām, kas izmanto balto maģiju," uzsvēra raganu pārstāve.

Savukārt Rumānijas Valsts audiovizuālās padomes pārstāvis Kludiu Rušu norādīja: "Programmas ar brīnumdziedniekiem un raganām uz slotas kātiem, kas apgalvo, ka spēj mainīt pasauli, ir ļoti kaitīgas, īpaši jauniešu auditorijai. Mēs nedrīkstam atļaut bērniem vai grūtībās nonākušiem cilvēkiem noticēt visam, ko šīs raganas apgalvo."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!