ASV Valsts sekretāre Kondolīza Raisa norāda, ka plāni par aizsardzības sistēmu izvietošanu Polijā un Čehijā netiks atcelti, bet viņa vēlas dzirdēt Krievijas sadarbības priekšlikumus, raksta AP.
Raisa un ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss piektdien no rīta ieradās Krievijas prezidenta Vladimira Putina rezidencē ārpus Maskavas, tādējādi sākot virkni augsta līmeņa tikšanos par aizsardzības sistēmām un citiem jautājumiem, kuros Krievija un ASV nevar rast kopīgu valodu, tajā skaitā Irānas kodolsistēmas un demokrātija Krievijā.

Neilgi pirms sarunu sākuma Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs žurnālistiem norādīja, ka viņš paredz dažādu jautājumu atrisinājumu, tikai nevarēja pateikt, vai tie būs pozitīvi.

Atgādināsim, ka Pentagons plāno Polijā izvietot desmit pretraķešu sistēmas, kas saistītas ar radaru Čehijā. Pentagons norāda, ka sistēma radīs drošību Eiropā pat no Irānas nākušām tāla darbības rādiusa raķetēm, savukārt Krievija uzskata, ka sistēma izjauks līdzsvaru reģionā un radīs tai draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!