Foto: AP/Scanpix

Raķetes triecienā organizācijas "Ārsti bez robežām" (MSF) slimnīcai Jemenas ziemeļos svētdien nogalināti vismaz četri cilvēki un ievainoti vēl desmit, tai skaitā trīs organizācijas darbinieki, paziņojusi MSF pārstāve Malaka Šahera.

Divi cietušie mediķi ir kritiskā stāvoklī. Pacienti un slimnīcas darbinieki pārvesti uz citu slimnīcu, ko arī aprūpē "Ārsti bez robežām". Upuru un cietušo skaits varētu izrādīties vēl lielāks, jo iespējams, ka zem ēku gruvešiem vēl aprakti cilvēki.

Pēc Šaheras sacītā, MSF nevar pateikt, vai raķete raidīta Saūda Arābijas vadītās koalīcijas uzlidojumā, vai arī tā palaista no zemes, bet tobrīd slimnīcas tuvumā redzētas lidmašīnas.

Slimnīca atrodas Saadas provincē, kur bāzējušies Irānas atbalstītie huti šiītu nemiernieki.

Organizācija nosodījusi notikušo un paudusi satraukumu, ka šādu uzbrukumu dēļ civiliedzīvotāji konflikta apstākļos nedēļām ilgi paliek bez iespējām saņemt medicīnisko palīdzību.

Tā norādījusi, ka regulāri informē visas karojošās puses par visu savu aprūpēto objektu GPS koordinātēm un "nav iespējams, ka kāds, kas spējīgs veikt uzlidojumus vai raidīt raķetes, nezinātu, ka tur darbojas MSF aprūpēta slimnīca".

Saūda Arābijas vadītā koalīcija bombardē huti kaujinieku pozīcijas Jemenā kopš pagājušā gada marta beigām, atbalstot starptautiski atzīto Jemenas prezidenta Abedrabo Mansura Hadi valdību.

Pagājušajā mēnesī MSF apsūdzēja koalīciju, ka tās uzlidojumā cietusi slimnīca Taezā, Jemenas dienvidrietumos, un ievainoti deviņi cilvēki, tai skaitā divi darbinieki. Koalīcija solīja izmeklēt šīs apsūdzības.

Oktobrī uzlidojumos cieta vēl viena MSF pārraudzīta slimnīca, bet šai gadījumā upuru, par laimi, nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!