ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds ir brīdinājis, ka varētu paiet vairāki gadi, līdz tiks pārtrauktas nemiernieku aktivitātes Irākā, informē ārvalstu prese.
Kādā intervijā viņš stāsta, ka nemierniekus sakaus Irākas spēki, nevis koalīcijas karavīri. Neilgi pirms tam viņš izteicās, ka ASV amatpersonas Irākā ir piedalījušas sarunās ar kaujinieku pārstāvjiem.

Ramsfelda izteikumi izskanējuši laikā, kad nemiernieku aktivitāšu rezultātā arvien pieaug bojā gājušo skaits, kā arī ir izteikti brīdinājumi, ka kaujinieki nostiprinās un kļūst spēcīgāki.

Nesen veiktās aptaujās redzams, ka ievērojami krities to ASV iedzīvotāju skaits, kuri atbalsta savas valsts vadītās militārās aktivitātes Irākā.

Otrdien prezidents Džordžs Bušs uzstāsies ar uzrunu tautai, kurā viņš runās par situāciju Irākā, informē BBC.

Kopš jaunā Irākas valdības sastāva paziņošanās aprīlī dzīvības zaudējuši vairāk nekā 1 000 cilvēku, lielākā daļa no tiem – Irākas iedzīvotāji.

ASV aizsardzības ministrs saka: “Nemiernieku aktivitātes turpināsies sešus, astoņus vai pat 12 gadus.”

“Koalīcijas spēki, ārvalstu spēki nebūs tie, kas uzvarēs cīņa pār nemierniekiem. Mēs radīsim vidi, lai to varētu izdarīt paši Irākas iedzīvotāji un Irākas drošības spēki.”

Ramsfelds brīdina, ka vardarbības līmenis varētu augt pirms valdības vēlēšanām, kas ir paredzētas decembrī.

“Šobrīd prezidenta un valdības, kā arī militārās vadības uzdevums ir pierādīt, ka ir novērojams progress, un tā arī ir,” viņš saka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!