ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds trešdien vizītes laikā Deli pauda viedokli, ka Indija ir spērusi konstruktīvus soļus, lai mazinātu saspīlējumu attiecībās ar kaimiņvalsti Pakistānu.
Ramsfelds, kurš ticies ar vairākām Indijas augstākajām amatpersonām, šādu viedokli izteica pēc tikšanās ar Indijas aizsardzības ministru Džordžu Fernandesu.

"Mēs jūtam, ka šeit ir sperti konstruktīvi soļi, un jāteic, ka Indijas vadība ir nodemonstrējusi, ka tai rūp, un ka tās interesēs ir pienācīgi atrisināt situāciju," žurnālistiem Deli teica ASV aizsardzības ministrs.

Savukārt Indijas aizsardzības ministrs sacīja: "Esmu pārliecināts, ka mūsu sarunas un panāktā sapratne par to, kā risināt dažas neatliekamās problēmas, būs auglīgas un palīdzēs radīt labāku atmosfēru reģionā".

Indijas Jūras kara flote ir atvilkusi piecus kuģus, kas pagājušajā mēnesī tika izvietoti netālu no jūras robežas ar Pakistānu. Tāpat Indijas valdība paziņojusi, ka atkal ļaus izmantot savu gaisa telpu Pakistānas civilajām lidmašīnām, kas dodas uz kādu trešo valsti, šādi demonstrējot atzinību par to, ka Pakistāna rīkojas, lai nepieļautu islama kaujinieku iefiltrēšanos Indijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!