ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds negaidīti ir ieradies vizītē Irākas galvaspilsētā Bagdādē, informē ārvalstu prese.
Amatpersona aicināja līdz 15.augustam pabeigt jaunās konstitūcijas izstrādi, brīdinot, ka ASV nevēlas pieredzēt šī procesa atlikšanu uz vēlāku laiku. “Ir laiks sākt aktīvi strādāt pie šī jautājuma,” viņš teica.

Ramsfelds arī mudināja Irākas līderus būt stingrākiem saistībā ar prasību Irānai un Sīrijai nepieļaut ārvalstu kaujinieku ienākšanu Irākā, raksta BBC.

Pēdējoreiz Ramsfelds apmeklēja Irāku pagājušā gada decembrī, vienas dienas laikā viesojoties Falludžā, Mosulā un Tikrītā.

Pagājušajā mēnesī ministrs izteicās, ka kaujinieku aktivitātes Irākā nebūs iespējams apkarot vēl gadiem ilgi, un lielāko lomu šajā cīniņā ir jāspēlē pašiem irākiešiem.

“Mēs radīsim tādus apstākļus, lai Irākas drošības spēki un iedzīvotāji varētu uzvarēt šajā cīņā,” viņš teica, piebilstot, ka tas varētu notikt pēc “pieciem, sešiem, astoņiem, 10 vai pat 12 gadiem”.

Ramsfelds ieradās Bagdādē no Tadžikistānas, kur ASV ir saglabājušas militāro bāzi, kas tiek izmantota operācijām Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!