Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Lielbritānija piemērojusi sankcijas vēl 206 personām, arī 178 personām, kas atbalsta prokremlisko bandu pašpasludinātās republikas Donbasā.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija atklāja, ka sankcijām pakļauto personu vidū ir arī pašpasludināto Luganskas un Doneckas republiku līderi Aleksandrs Anančenko un Sergejs Kozlovs un vairāki Krievijas oligarhu ģimenes locekļi, arī Oļega Deripaskas brālēns Pāvels Ezubovs.

Lielbritānijā aizliegts ieceļot un līdzekļi iesaldēti arī Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova sievai Marijai Lavrovai.

"Pēc šausminošajiem raķešu uzbrukumiem civiliedzīvotājiem Austrumukrainā mēs šodien piemērojam sankcijas tiem, kas atbalsta nelikumīgos separātiskos reģionus un ir līdzvainīgi zvērībās pret Ukrainas tautu," paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa.

"Mēs turpināsim vērsties pret visiem, kuri palīdz un atbalsta [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina karu," sacīja ministre.

Lielbritānijas valdība šonedēļ arī virzīs uz priekšu likumprojektu, kas aizliegs dzelzs un tērauda izstrādājumu importu no Krievijas, kā arī kvantu tehnoloģiju, progresīvu materiālu un luksusa preču eksportu uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!