Mančestras pilsētas iedzīvotāji piektdien referendumā ar lielu balsu vairākumu noraidīja varasiestāžu izstrādāto ieceri par satiksmes nodevas ieviešanu transportam, kas iebrauc pilsētas centrā, tā dēvēto sastrēguma nodokli.
Uz referendumu bija ieradušies 53% pilsētas balsstiesīgo iedzīvotāju. No viņiem 79% balsoja pret ieceri, bet par - 21%.


Atbilstoši plānam, lai iebrauktu Mančestras centrā - 207 kvadrātkilometru lielā platībā - transporta līdzekļu vadītājiem turpmāk būtu katru dienu jāmaksā nodeva - piecas sterliņu mārciņas (četri lati).


Ja plāns tiktu īstenots, Mančestrā būtu pasaulē lielākā "sastrēguma nodoklim" pakļautā pilsētas teritorija. Tā būtu pat lielāka par to, kas jau tagad izveidota Londonas centrā. Lielbritānijas galvaspilsētā par iebraukšanu centrā darba dienās darba stundu laikā vadītājiem jāmaksā astoņas mārciņas (6,4 lati).


Mančestras ieceres autori solīja, ka ar sastrēgumu nodevu iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti sabiedriskā transporta sistēmas attīstībā.


Fakts, ka par iebraukšanu pilsētas centrā autovadītājiem ik gadu būs jāmaksā 1200 mārciņu (960 latu), atstās negatīvu iespaidu uz pilsētas ekonomiku, savukārt brīdināja ieceres oponenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!