Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā kļūst arvien brutālāks un asiņaināks, iebrucējam nežēlojot dzīvojamos kvartālus un saasinot humāno katastrofu. Savukārt aizvadītājā naktī apšaudes rezultātā izcēlies ugunsgrēks Zaporižjas AES kompleksā parāda, cik trausla ir robeža, lai kara šausmām pievienotos arī kodolkatastrofa. Noziedzīgā iebrukuma devītajā dienā turpinām sekot notikumiem Ukrainā.

  • Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.
  • Naktī uz piektdienu pēc Krievijas spēku apšaudēm, aizdegusies mācību ēka Zaporižjas AES. Radiācijas līmenis nav mainījies. AES tagad kontrolē Krievijas spēki.
  • Uzrunā Ukrainas tautai Zelenskis trešdien uzsvēra, ka viņš apbrīno katru ukraini. "Visa pasaule jūs apbrīno – no Holivudas zvaigznēm līdz politiķiem. Šodien jūs, ukraiņi, esat neuzvaramības simbols. Simbols, ka cilvēki jebkurā valstī jebkurā brīdī var kļūt par labākajiem cilvēkiem uz zemes," sacīja Ukrainas prezidents.
  • Aizvadītās nedēļas laikā tikuši neitralizēti trīs mēģinājumi nogalināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Ukrainas prezidenta nogalināšana uzticēta diviem dažādiem grupējumiem — Kremļa atbalstītā "Vagner" grupējuma algotņiem un čečenu specvienībām, ziņo "The Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!