Foto: Reuters/Scanpix
Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro policija otrdien paziņoja, ka ir nogalinājusi trīs bruņotus noziedzniekus, veicot reidu favelā (graustu rajonā), kurā valda narkotiku tirgoņi un kur pirms nedēļas tika nošauts policists.

Smagi bruņoti policisti veica reidu favelas "Complexo da Mare" Viladužuanas rajonā, lai aizturētu aizdomās turētos Nacionālo spēku policista nogalināšanā.

Dažus metrus no vietas, kur policists tika nogalināts, policijas elites vienības CORE grupas iesaistījās konfrontācijā ar apmēram astoņiem bruņotiem noziedzniekiem.

Policija sašāva četrus noziedzniekus, no kuriem trīs nomira no ievainojumiem, bet ceturtais tika apcietināts.

Reida laikā tika aizturēti vēl divi cilvēki, kas apsūdzēti tādos noziegumos kā zagta automobiļa glabāšana, narkotiku tirdzniecība un munīcijas nelikumīga glabāšana.

Šajā un citās favelās regulāri notiek apšaudes, kas bieži ir letālas, lai gan Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā šajā pilsētā ir papildus dislocēti desmitiem tūkstoši policistu un karavīru.

Lielu daļu favelas "Complexo da Mare" kontrolē narkotiku tirgoņi. Nacionālo spēku policists tika nogalināts, kad viņš kopā ar citiem aģentiem kļūmīgi iegriezās šajā rajonā un iekļuva apšaudē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!