Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskie eksperti izteikuši šaubas, vai 12 metrus plato krāteri pie Nikaragvas galvaspilsētas Managvas patiešām izveidojis meteorīts, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nikaragvas amatpersonas svētdien paziņoja, ka spēcīgo sprādzienu, kas sestdienas naktī netālu no Managvas lidostas atstāja zemē piecus metrus dziļu un 12 metrus platu krāteri, izraisījusi "maza meteorīta" nokrišana.


Tomēr ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) speciālisti apšauba šo versiju, norādot uz faktu, ka, lai radītu tik lielu krāteri, meteorītam būtu bijis jārada palielu uguns bumbu, bet neviens nav ziņojis, ka tāda ir novērota.

Krāterī līdz šim nav atrasti arī iespējamā meteorīta fragmenti.

Daudzi no 1,2 miljoniem Managvas iedzīvotāju sestdienas naktī dzirdējuši sprādzienu un sajutuši triecienvilni, taču neviens neziņo par debesīs novērotiem objektiem. Tikmēr Nikaragvas zinātnieks Džaime Incers norāda uz iespēju, ka sestdienas pusnakts stundā vienkārši neviens nav skatījies debesīs.

Nikaragva iepriekš paziņoja, ka kontaktēsies ar ASV Ģeoloģijas dienestu, lai iegūtu "vairāk informācijas par šo fascinējošo notikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!