Itālijas galvaspilsētā novembra pirmajās dienās fiksēts siltākais laiks pēdējo 140 gadu laikā - otrdien gaiss gluži kā vasarā iesilis līdz 27,1 grādam, paziņojuši meteorologi.
Pirms tam siltākais novembris ar 24,6 grādu temperatūru Romā reģistrēts 1926.gadā, bet vēl pirms tam tāds karstums pieredzēts 1862.gadā.

Savukārt Itālijas ziemeļos laiks jau ir daudz rudenīgāks, stipro lietusgāžu izraisītajos plūdos cietušas vairākas pilsētas. Arī Venēcijā plūdi turpinās jau septīto dienu.

Venēcijas lagūnā līdz ar spēcīgu Adrijas jūras paisumu par gandrīz 1,4 metriem cēlies ūdens, 80 procenti pilsētas teritorijas ir applūdināta - arī Svētā Marka laukums un centra ieliņas. Kājāmgājējiem nelīdz pat rezerves tiltiņi, kas paredzēti šādām situācijām, jo tie būvēti, rēķinoties ar ūdens līmeņa celšanos tikai par 1,2 metriem.

Plūdi pastāvīgi apdraud Venēciju, ik reizi pakļaujot jaunām briesmām tās viduslaiku un renesanses pilis. Pēdējo simts gadu laikā lielākos plūdus Venēcija pieredzēja 1966.gada 4.novembrī, kad ūdens līmenis pārsniedza parasto par 1,94 metriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!