Romanovu dinanstijas pēctece, lielkņaziene Marija Romanova piektdien vērsusies Maskavas tiesā ar prasību atsaukt lēmumu pārtraukt cara Nikolaja II un viņa ģimenes slepkavības izmeklēšanu, ziņo "Interfax".

To apstiprinājis juridiskā dienesta "Romanovu galms" vadītājs Germans Lukjanovs. Sīkāk par šādas prasības motīviem gan netiek ziņots.

"Delfi" jau rakstīja par izmeklētāju jūnijā secināto, ka cara ģimenes locekļi tika nepamatoti un bez tiesas prāvas arestēti, izsūtīti un pakļauti uzraudzībai, bet represijām pret Romanoviem bija politisks raksturs.

Līdz ar to tiesa reabilitēja Mihailu Aleksandroviču, Jeļizavetu Fjodorovnu, Sergeju Mihailoviču, Ioanu Konstantinoviču, Konstantīnu Konstantinoviču un Igoru Konstantinoviču Romanovu. Iesniegumu par viņu reabilitāciju pērn martā bija  uzrakstījusi lielkņaziene Marija Romanova.

Saskaņā ar Romanovu pēcnācēju iesniegtajiem dokumentiem, Mihails Aleksandrovičs Romanovs tika nošauts 1918. gada 13. jūnijā. Savukārt lielkņazieni Jeļizavetu Fjodorovnu, lielkņazu Sergeju Mihailoviču un kņazus Ioanu, Konstantīnu un Igoru Konstantinoviču pēc aresta ieslodzīja skolā Alapajevska, bet vēlāk nogalināja un kopā ar pārējiem Romanovu ģimenes locekļiem iemeta šahtā.

Kā ziņots, Krievijas Augstākā tiesa 2008. gada oktobrī atzina, ka 1918.gadā boļševiku gāztais un nošautais cars Nikolajs II un viņa ģimene nogalināti nelikumīgi un viņiem ir tiesības uz reabilitāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!