Romas pāvests Jānis Pāvils II piektdien Atēnās lūdza Dieva piedošanu par katoļu grēkiem pret pareizticīgajiem tūkstoš gadu laikā kopš kristietības sašķelšanās.
"Mēs lūdzam to Kungu piedot tagadnes un pagātnes notikumus, kad katoļu baznīcas dēli un meitas ar savu rīcību grēkojuši pret saviem pareizticīgajiem brāļiem un māsām," uzrunājot grieķu pareizticīgās baznīcas arhibīskapu Kristodulu, sacīja Jānis Pāvils II, kurš piektdien ieradās vizītē Grieķijā.

Pāvests īpaši uzsvēra 1204.gadu, kad krustneši izlaupīja Konstantinopoli. Pēc Jāņa Pāvila II teiktā, katoļi mūsdienās šo notikumu piemin ar "dziļu nožēlu".

Pāvests Jānis Pāvils II piektdien ieradās savā pirmajā vizītē Grieķijā un šī brauciena ietvaros, apmeklējot vietas, kurās evaņģēliju sludinājis apustulis Pāvils, ieradīsies arī Sīrijā un Maltā.

Jānis Pāvils II ir pirmais katoļu pāvests, kas apmeklēs Grieķiju kopš kristietības Lielās shizmas 1054.gadā, kad kristietība sašķēlās Romas katoļu un austrumu jeb pareizticīgo baznīcās. Grieķijā lielākā daļa iedzīvotāju ir pareizticīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!