Foto: EPA/LETA

Romas katoļu baznīcas galva pāvests Benedikts XVI ir pievienojies mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāju pulkam un no 12.decembra regulāri 140 zīmēs rakstīs ziņojumus astoņās valodās kontā @pontifex, pirmdien paziņoja Vatikāns.

"Pirmie ieraksti "Twitter" būs atbildes uz pāvestam iesūtītajiem jautājumiem par ticības lietām. Sabiedrība jau tagad var iesūtīt savus jautājumus," informēja Vatikāna pārstāvji.

Pāvesta ziņojumi "Twitter" tiks rakstīti angļu, arābu, franču, itāļu, poļu, portugāļu, spāņu un vācu valodās. Tiek solīts, ka vēlāk pāvesta oficiālajā "Twitter" vietnē ieraksti tiks veikti arī citās valodās.

Vatikāna pārstāvis Gregs Bērks pastāstīja, ka konta lietotājvārds "pontifex" izvēlēts, jo tas nozīmē gan pāvests, gan tiltu būvētājs, kas ir svarīgi, jo Romas katoļu baznīcas galva vēlas uzrunāt ikvienu.

Bērks paskaidroja, ka "pāvests nestaigās ar "Blackberry" vai "iPad", un neviens neteiks, ko viņam rakstīt. Viņš rakstīs, ko pats vien vēlas". Lai gan 85 gadus vecais pāvests pats nerakstīs "Twitter", viņš ierakstus akceptēs, pirms tie viņa vārdā tiks publiskoti.

Galvenokārt ieraksti būs no viņa iknedēļas audiencēm, svētdienas lūgšanām un galveno svētku sprediķiem, kā arī reakcija uz nozīmīgiem notikumiem, piemēram dabas katastrofām.

Vācijas kardināls Jozefs Racingers par apmēram 1,2 miljardu katoļticīgo visā pasaulē pāvestu kļuva 2005.gadā.

Pāvestam ir arī profils sociālās saziņas vietnē "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!