Vienā no Rumānijas galvaspilsētas tirdzniecības centriem atklāta izstāde, kurā eksponāti darināti no atkritumiem cerībā pievērst sabiedrības uzmanību patērēšanas ietekmei uz vidi.

"Tā ir alegoriska mācība apmeklētājiem, ka viss, ko viņi redz šajā tirdzniecības centrā - sākot no mazākajiem un līdz pat lielākajiem priekšmetiem un no visiekārojamākajiem līdz vispraktiskākajiem -, pārvērtīsies atkritumos," skaidro vietējās ilgtspējīgās attīstības organizācijas pārstāvis. "Ir jāatceras, ka katra rīcība, pat vienkārša vēlme kaut ko iegādāties, rada atkritumus, un tad kādam citam ir jāatrod veids, kā ar to tikt galā."

Izstādes rīkotāji centušies ilustrēt ceļu no atkritumu savākšanas līdz pat pārstrādei. Starp eksponātiem ir skulptūras un mēbeles, kas izgatavotas no alus bundžiņām un pudeļu korķiem.

Tāpat izstādīti attēli, kuros redzami tūristu piegružoti meži un pludmales.

Rumānijas Vides ministrija un vairākas nevalstiskās organizācijas septembrī rīkoja talku, kurā brīvprātīgie no atkritumiem centās atbrīvot laukus, mežus un upes, kopā savācot 550 000 lielu maisu ar atkritumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!