Rumāņu imigrants trešdien mēģināja aplaupīt banku Spānijas pilsētā Alkalā de Enaresā netālu no Madrides un saņēma trīs cilvēkus par ķīlniekiem uz apmēram astoņām stundām, bet beigās padevās policijai, informēja vietējās pašvaldības darbinieki.
Ovideo Antonio Stoika iegāja bankas BVVA filiālē neilgi pirms pulksten 13 (14 pēc Latvijas laika), pieprasīja naudu un lika klientiem nogulties uz grīdas. Viņš bija bruņots.

Redzot, ka sievietei gados ir grūti izpildīt pavēli par nogulšanos uz grīdas, laupītājs iesaucās "sievietes ārā" un pēc tam ļāva atstāt banku arī dažiem citiem cilvēkiem.

"Es gribēju 50 tūkstošus eiro (33 tūkstošus latu), bet tagad, kad ieradusies policija, es prasīšu vairāk," paziņoja laupītājs telefonsarunā ar policiju. Viņš vēlāk pieprasīja vienu miljonu eiro (663 tūkstošus latu).

Atbildot uz jautājumu, kāpēc laupa banku, Stoika sacīja: "Man nemaz nav naudas." Viņš paziņoja, ka negrib nodarīt ļaunumu ķīlniekiem, un informēja, ka ir rumānis un mūrnieks bez darba. Pēc ilgām sarunām ar policiju laupītājs atbrīvoja ķīlniekus un padevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!