Vismaz septiņi cilvēki gājuši bojā un 43 ievainoti otrdienas sprādzienā, kurā sagruva plastmasas rūpnīca Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā, gruvešos iesprostojot daudzus cilvēkus, paziņoja glābēji.
Sprādziena iemesls nav zināms, taču, iespējams, sprādziens nograndis gāzes noplūdes dēļ, paziņoja Skotijas policija, kas izslēdza terorisma iespēju saistībā ar šo sprādzienu.

"Mums nav nekādu norādījumu par to, kas notika, pilnīgi noteikti nav nekādu pierādījumu, ka pie šī [sprādziena] būtu vainojamas teroristu aktivitātes," žurnālistiem sacīja policijas priekšnieks Deivids Kristijs.

Glābšanas dienesta priekšnieks Braiens Svīnijs informēja, ka sprādzienā, kurā otrdien pēcpusdienā sabruka četrstāvīgā ēka, gājuši bojā četri cilvēki un 43 ievainoti, no kuriem 17 guvuši nopietnus ievainojumus.

No gruvešiem glābēji palīdzēja izkļūt septiņiem cilvēkiem, bet pārējo iesprostoto glābšanas darbi turpinās.

Svīnijs norādīja, ka glābēji meklēšanu nepārtrauks un turpinās strādāt tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

"Viņi [glābēji] ir to uzņēmušies darīt. Viņu piedurknes ir atrotītas. Viņi strādā līdz spēku izsīkumam. Daudzus vajadzēja aizvest no notikuma vietas piespiedu kārtā. Viņi nevēlas doties projām. Es joprojām ceru, ka mēs varēsim cilvēkus izglābt," sacīja Svīnijs.

Glābšanas dienesta priekšnieks norādīja, ka nav zināms, cik cilvēku vēl atrodas zem gruvešiem.

Spēcīgā sprādziena dēļ, kas sagrāva rūpnīcu, izbiruši apkārtējo māju logi un krītošie ķieģeļi saplacinājuši tuvumā esošos automobiļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!